© HBvL

© JoDW

1 / 2

Man geeft toe dat hij zus neerstak onder invloed van alcohol

De 27-jarige Bjorn V. heeft toegegeven dat hij vorige week woensdagavond zijn dertien jaar oudere zus Cindy om het leven heeft gebracht in haar woning in Booischot. Dat gebeurde na een ruzie. V. was op het ogenblik van de feiten onder invloed van alcohol en wellicht ook pillen. Hij herinnert zich op dit ogenblik ook maar flarden van de dodelijke steekpartij.

TDK

Al vanaf het eerste moment was het duidelijk dat Bjorn V. zijn zus Cindy om het leven had gebracht in haar woning in de Professor August Lodewijckxstraat, vlakbij het station van Booischot. Buurtbewoners hadden gezien hoe de man tijdens de fatale avond helemaal bebloed uit de woning van Cindy kwam, naar de tuin wandelde en met de fiets wegreed. Nog opvallender was dat de fiets twee lekke banden had en dat Bjorn ijzig kalm leek.

De politie werd erbij gehaald en die trof in de woning het levenloze lichaam van Cindy V. aan. Broer Bjorn werd onmiddellijk opgespoord en kon in Begijnendijk worden gearresteerd.

Motief onbekend

Bjorn gaf de feiten niet onmiddellijk toe, maar deed dat nu toch. Over het motief van de ruzie en steekpartij is er voorlopig niets geweten.

Nu in het nieuws