© Belga

Netflix gelanceerd in ons land

Netflix is officieel beschikbaar in ons land. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker onbeperkt series en films bekijken. Netflix werkt op alle toestellen met een internetverbinding, dus ook op PlayStation 3 en PlayStation 4

Guy Stevens

De Amerikaanse streamingdienst werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. Veruit het grootste aantal Netflix-abonnees woont in thuisland VS (36 miljoen). Maar het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen.

De komst van Netflix zorgde de voorbije maanden voor flink wat zenuwachtigheid bij de Vlaamse mediaspelers. Zo lanceerde VTM gratis streaming op VTM.be, versterkte Telenet zijn contract met HBO en verlaagde het tijdelijk de prijs voor zijn streamingpakket Rex. De VRT gaat een samenwerking aan en zal een zestal reeksen aanbieden via de streamingdienst.

Voor een vast maandelijks bedrag, met 7,99 als goedkoopste pakket, kun je je registreren bij Netflix België. De eerste maand is wel gratis, staat te lezen op de website.

Nu in het nieuws