© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mortsel duimt voor Quinten op Special Olympics

Quinten Bruyninckx (19) gaat morgen op de Special Olympics in Mol op zoek naar een medaille in het turnen. De leerlingen van zijn oud-school steken hem met een ludieke actie een hart onder de riem.

DoRo

België vaardigt op deze Special Olympics zes atleten af in de discipline gymnastiek. Eén van hen is Mortselaar Quinten Bruyninckx (19). De jongeman bracht zijn jongste levensjaren door op kleuterschool de Perenpit. Erik Tijssen, directeur van zusterschool Sint-Lutgardis, kwam daarom met het idee op de proppen om hem een hart onder de riem te steken.

"Ik speelde eerst met het plan om met onze leerlingen de bus naar Mol te nemen om hem daar ter plaatse aan te moedigen", zegt Tijssen. "Dat zou echter een hele dag in beslag nemen en bovendien wisten we niet op voorhand wanneer Quinten exact zou moeten aantreden. Samen met de collega's van de Guido Gezelleschool en zijn oud-school de Perenpit, waarmee we al jaren samenwerken, hebben we dan iets anders bedacht."

De drie scholen schakelden uw krant in om Quinten een aangename verrassing te bezorgen. De leerlingen hadden grote letters gemaakt die samen "Een medaille voor Quinten" vormden en gingen allen op de foto.

Ook het stadsbestuur is fier op de prestaties van Quinten. "Voor ons is hij nu al een ster, ongeacht zijn uitslag vandaag", zegt Lieve Voets (N-VA), schepen van Sport.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Special Olympics