© Joren De Weerdt

Grobbendonk en Herentals mogen onteigenen voor fietspad

Vijftien jaar nadat het dossier voor de aanleg van afzonderlijk een fietspad naast de Lierseweg tussen Herentals en Grobbendonk werd opgestart, is het laatste obstakel opgeruimd: beide gemeenten mogen van de Vlaamse overheid enkele grondeigenaars onteigenen.

marc helsen

Met de fiets van Grobbendonk naar Herentals rijden via de Lierseweg is alleen weggelegd voor lieden met ware doodsverachting. Fietsers moeten het op dit moment doen met een geschilderd lijntje langs de drukke gewestweg, zodat de baan al jaren geldt als een van de onveiligste oorden om te fietsen in Kempen.

Maar Herentals en Grobbendonk krijgen nu van de Vlaamse overheid de toelating om eigenaars die hun stukje grond naast de Lierseweg in der minne weigerden af te staan voor de aanleg van een dubbel, afzonderlijk fietspad, te onteigenen.

“We kunnen nu naar de vrederechter stappen om de gronden te verwerven”, zegt schepen van Openbare Werken Eric Van Meensel (N-VA) van Grobbendonk. “Eind dit jaar of ten laatste begin 2015 moet dat gebeurd zijn. Begin 2016 kan de aanbesteding dan doorgaan: eerst riolen, erbovenop het fietspad.”

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio