© ENV

Nieuw Mandela-parkje krijgt vorm

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de Kapellenaren tegen het einde van het jaar een kleine wandeling maken in het nieuwe Mandela-parkje, met ingang langs de Eikendreef. Het parkje krijgt ook enkele zitbanken.

ENV

Het verwilderde stuk grond van 5.172 m² achter de appartementen van het Marktplein kreeg van de Kapellenaren de meeste stemmen in de zoektocht van de Antwerpse Regionale Landschappen naar de zogenaamde ‘verrommelde’ plekjes in de provincie.

“De Kapellenaren kozen voor een groter project. We hebben er dan voor geopteerd om dit plekje meteen grondig aan te pakken en er ook zelf in te investeren. Naast de 1.300 euro subsidie die we kregen, leggen we zelf zo’n 12.000 euro bij”, vertelt schepen voor groenvoorziening Sabine Van Dooren (Open VLD).

“De inkom van het parkje wordt zonnig, met veel bloeiende struiken en banken. Verder in het domein is er dan meer bos”, legt deskundige groen Sofie Vincke uit.

Naar aanleiding van het overlijden van de Zuid-Afrikaanse apartheidsstrijder en later president Nelson Mandela vroeg oppositiepartij sp.a om in Kapellen een blijvende herinnering te creëren.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio