© ss

Hoe kijken naar eten je slanker kan maken

Het ene dieet is al gekker dan het andere. Neem nu het Nul-Calorieën-Dieet, waarbij je een chocoladereep of bakje frieten vervangt door foto’s ervan. En toch is bewezen dat het werkt: naar (veel) foto’s kijken van het eten waar je zin in hebt, neemt je honger en ‘goesting’ weg. Dat bewijst een studie aan de Brigham Young University.

rdm

Een pakje frieten op televisie zien passeren, kan vaak al genoeg zijn om je watertandend richting de frituur te krijgen. Maar stel dat je honderden foto’s van diezelfde goudbruine frietjes na elkaar bekijkt, dan zou je zin in een vette maaltijd over gaan. Dat blijkt althans uit een recent onderzoek aan de Brigham Young University in de Verenigde Staten.

Hoe meer foto’s van eten de deelnemers te zien kregen, hoe minder zin ze erin kregen. Ze voelden zich ook minder hongerig. Voor wie het fototrucje wil integreren in zijn/haar dieet: het volstaat om te kijken naar plaatjes van het type voedsel waar je zin in hebt. Zo zijn alle plaatjes van desserts en chocoladerepen goed om je zin in zoet weg te nemen, en krijg je bij het zien van ettelijke reeksen foto’s met zoute en vette hamburgers ook automatisch minder zin in de rest van het aanbod van je plaatselijke frietkraam. Het proberen waard.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fit & Gezond