Pontonbrug is ook hulde aan overleden directeur Vredescentrum

Print

Toen de testbrug vorig jaar op de Schelde lag, was Marleen Van Ouytsel erbij. Foto: Ludo Mariën

Antwerpen -

De pontonbrug over de Schelde, die 3 oktober wordt geopend, is ook een hulde aan de onlangs overleden directeur van het Vredescentrum Antwerpen, Marleen Van Ouytsel. Het idee van de herdenking kwam van haar, de opening mag ze niet meer meemaken.

Aan het begin van de zomervakantie stierf Marleen Van Ouytsel aan kanker. Ze werd 52 jaar en is op haar verjaardag begraven. Ze laat een man en twee kinderen na, en was directeur van het Vredescentrum Antwerpen.

“Ik heb heel lang geloofd dat Marleen haar ziekte zou overwinnen”, zegt Lotte Dodion, de huidige directeur ad interim van het Vredescentrum Antwerpen. “Haar wilskracht was enorm. Ondanks haar diagnose en behandeling, heeft ze tot het laatste moment deze grootse herdenking gevolgd. We gaan er alles aan doen opdat de opening alsnog haar moment wordt. Het is een troost te weten dat ze vorig jaar september over de testbrug heeft gelopen. Ze had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.”

Op vrijdagmiddag 3 oktober openen koning Filip en koningin Mathilde officieel de tijdelijke brug tussen Linker- en Rechteroever.

Lees het interview met Lotte Dodion van het Vredescentrum Antwerpen in de CittA-special over de Groote Oorlog bij Gazet van Antwerpen, nu zaterdag.

Koop Gazet van Antwerpen en bemachtig een ticket om zélf over de pontonbrug te wandelen: www.gva.be/pontonbrug.