© Photo News

Red Flames sluiten campagne af met zege in Portugal

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft woensdag zijn tiende en laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal van 2015 winnend afgesloten. De Red Flames, die zich sowieso niet meer konden plaatsen voor het WK, haalden het in Abrantes met 0-1 van Portugal. Tessa Wullaert maakte na 18 minuten de enige treffer uit de partij.

Voor de selectie van coach Ives Serneels, die Griekenland zaterdag nog een 11-0 pandoering om de oren had gegeven, was het de zesde overwinning in groep 5. Ze beëindigen hun campagne op een derde plaats in het klassement.

Eerder op de dag ging groepswinnaar Noorwegen verrassend onderuit tegen Nederland (0-2) en pakte Griekenland zijn eerste punten tegen Albanië (4-0). De zeven groepswinnaars mogen rechtstreeks naar het WK, de vier beste tweedes maken in een play-off uit wie het achtste en laatste Europees ticket krijgt. Noorwegen was al eerder zeker van groepswinst en het WK-ticket. Het heeft 27 punten, twee meer dan Oranje, dat als een van de vier beste tweedes naar de play-offs mag. België is derde met 19 punten. Dan volgen Portugal (12), Griekenland (3) en Albanië (3).

Het WK voetbal voor vrouwen, dat plaatsvindt in Canada, begint op 6 juni en eindigt op 5 juli.

Meer sportnieuws