Onduidelijkheid over DNA-test prins Laurent in zaak-Boël

Print
Er is heel wat verwarring over Prins Laurent die een DNA-test in de zaak Delphine Boël al dan niet zou weigeren. Volgens commerciële zender RTL wil Laurent de test niet ondergaan, maar Brusselse krant La Capitale beweert dan weer het tegendeel. Laurent zelf laat in een mededeling via persagentschap Belga weten 'dat hij niet met de zaak geassocieerd wil worden'.

Delphine Boël wil met een DNA-test bij de koninklijke familie aantonen dat ze de biologische dochter is van koning Albert. Prins Laurent zou aan RTL-journalist Patrick Weber hebben toevertrouwd dat hij zo'n test weigert. Dat meldde RTL woensdagavond, daags voor de publicatie van een interview met de prins in het magazine Ciné Télé Revue.

La Capitale wilde daar het fijne van weten, en nam zelf contact op met de prins. Ze confronteerden hem met wat RTL beweert, waarop Laurent reageerde dat dat volstrekt onjuist is, maar dat hij verder niets te zeggen heeft. Daarnaast nam La Capitale ook contact op met journalist Patrick Weber. Uit dat gesprek bleek dat Laurent tegenover Weber ook vrij kort was en dat hij aan Weber zou gezegd hebben dat hij niet met de procedure van de zaak-Boël wil geassocieerd worden.

Het paleis zelf wilde niet reageren op de hele kwestie, omdat het zich 'in de privésfeer' afspeelt. Prins Laurent zelf liet via persagentschap Belga donderdagochtend een communiqué verspreiden waarin staat dat hij 'alle speculaties die de ronde doen, ontkent' en dat hij nogmaals herhaalt dat hij niet met de procedure wil geassocieerd worden. Of de prins daarmee aangeeft dat hij net wel of net niet de DNA-test weigert, is niet duidelijk. 

Komende dinsdag wordt de rechtzaak gepleit die Boël aanspande voor de burgerlijke kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

Nu in het nieuws