Vijftien overvallen minder zwaar bestraft

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Zouhair B. (23) uit Deurne minder zwaar bestraft voor vijftien overvallen. In eerste aanleg kreeg hij nog 54 maanden effectieve celstraf. Het hof maakte daar woensdag vier jaar cel van, waarvan twee jaar effectief, omdat hij zich sindsdien herpakt heeft.

Zouhair B. kampte op het moment van de feiten met een zware gokverslaving. Om zijn schulden te betalen, had hij in het voorjaar en de zomer van 2012 vijftien overvallen gepleegd op filialen van onder meer Carrefour, Blokker, Wibra, JBC, Torfs, Kruidvat en Aldi in Deurne, Borgerhout en Turnhout.

In acht van de gevallen overviel hij tijdens de middag- of avondpauze een personeelslid van de winkel, waar hij zich had laten insluiten. Hij bedreigde de werknemer met een mes, schroevendraaier of pistool. Niemand raakte gewond, maar alle slachtoffers raakten wel getraumatiseerd.

De beklaagde betwistte zijn schuld niet langer. Het hof hield bij de strafbepaling rekening met zijn schuldinzicht, medewerking aan het onderzoek en het feit dat hij zich liet begeleiden voor zijn agressieproblematiek en gokverslaving. Hij liet zich ook uit alle casino- en speelautomatenhallen uitsluiten en heeft zijn werk hervat.

Hij moet zijn slachtoffers wel nog ruim 40.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio