© Photo News

Anderlecht brak Belgisch record in Champions League

Het team van Anderlecht dat aan de aftrap kwam tegen Galatasaray was het jongste Belgische team ooit in de Champions League. De basisploeg van paars-wit telde een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 221 dagen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

wic

Sinds de invoering van de Champions League, in 1992, stonden er zelfs maar acht teams tussen de lijnen van het kampioenenbal die jonger waren. Maar winnen, dat was nog iets anders... Had Anderlecht in blessuretijd die fatale treffer van Yilmaz niet geïncasseerd, waren de Brusselaars prompt de jongste ploeg in de geschiedenis van de Champions League geweest die had kunnen winnen. Tot nu toe staat dat record op het conto van het voor zijn jeugdwerking bekende Ajax, dat met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 301 dagen kon winnen. Maar als Anderlecht op dit elan verdergaat, kan het dit record misschien ook nog op zijn naam schrijven. Al kan Besnik Hasi de 31-jarige Silvio Proto dan misschien maar beter weer aan de kant houden...

Leeftijden basiself Anderlecht tegen Galatasaray:

Davy Roef (20), Andy Najar (21), Chancel Mbemba (20), Bram Nuytinck (24), Olivier Deschacht (33), Ibrahima Conté (23), Steven Defour (26), Dennis Praet (20), Youri Tielemans (17), Frank Acheampong (20), Aleksandar Mitrovic (20).

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer sportnieuws