© *

COLUMN. 'Denken jullie dat ik zen word van drie manden strijk?'

Annelien Coorevits presenteert het programma 'SINGL3S' op Vijf. In tegenstelling tot de drie dames in het programma heeft ze wel een man, maar of dat ook een nieuwe man is?

Annelien Coorevits

Is dit een uitstervend ras? De jonge vrouw die werkt en kookt, poetst en haar kroost opvoedt, wast en strijkt en als kers op de taart ook nog manlief zijn voeten masseert als hij naar het voetbal aan het kijken is. Misschien wel. Wie zal het zeggen?

Ik moet bekennen dat ook ik onderdeel uitmaak van bovenstaande groep. Maak ik het mezelf gemakkelijk? Wel integendeel! Wat dacht je dan? Dat ik al neuriënd en dansend mijn vloeren boen? Dat ik helemaal zen word van drie manden strijk om 22u00 ’s avonds?

Ik geef ze dus groot gelijk, de vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe man. Terwijl ik dit aan het typen ben, besef ik eigenlijk dat het niet meer dan normaal is dat ook wij een beetje vrije tijd krijgen. Mannen moeten ons sowieso al levenslang op handen dragen alleen al omdat we een kind uit ons lijf moeten persen, maar los daarvan verdienen we het gewoon om eens thuis te komen in een proper huis. Of misschien eens gewoon de voeten onder tafel te mogen schuiven.

Vergeet niet, en nu richt ik me tot de mannen, dat we eigenlijk helemaal niet zo veeleisend zijn. Nu hoor ik jullie al mompelen: 'yeah right', maar neen, echt! Prop maar alles in die kasten, en de volgende keer dat je een afhaalmaaltijd opwarmt en zegt dat het je bloed, zweet en tranen heeft gekost om zoiets op tafel te toveren beloven we dat we helemaal meegaan in het vehaal. Je krijgt voor Kerst zelfs een bordje met ‘Kok van het Jaar’!

Langs de andere kant moet ik ook toegeven dat ik het mezelf toch een beetje aandoe. Met de leuze ‘Wat ik zelf doe, doe ik beter’ regeer ik al 7 jaar over mijn huishouden en natuurlijk schrikt dat mijn man af. Een leek kan niet opboksen tegen een Mary Poppins (zonder de zang dan). Dus misschien wordt het wel tijd om onze schilden te laten zakken. Laat het speelgoed maar rondslingeren, laat die mand strijk voor volgend weekend en kruip lekker bij je man in de zetel met een goed glas wijn. Dat is precies wat ik nu ga doen. Het proberen waard!

Singles, elke woensdag om 21u15 op Vijf

NIET TE MISSEN