© Twitter

© Interviu

1 / 2

Spaanse schone uit de kleren om aandacht te vragen voor atletiek

De Memorial Van Damme zet vanaf dit jaar de smurfen in als mascotte om wat meer aandacht te vragen maar de Spaanse atlete Jadilla Rahmouni heeft er iets beters op gevonden. Zij ging uit de kleren voor het Spaanse magazine 'Interviú'. En ja, plots is atletiek hét gespreksonderwerp in Spanje.

vermi

Rahmouni, Spaans kampioene op de 800 meter, klaagt demarginale situatie aan van haar sport in vergelijking met populaire sporten als voetbal of wielrennen: 'Elke stap die onze voetballers zetten wordt in de media breed uitgesmeerd, maar over de medailles die in het atletiek gewonnen worden amper een woord.'Helaas voor haar ontstond er op sociale media ook de nodige ophef over één klein detail: haar tattoo. Een Arabisch teken in combinatie met naakt vloekt, blijkbaar. Rahmouni is van Marokkaanse origine en wil er staan op de Olympische Spelen in 2016.Bekijk hieronder de niet-gecensureerde foto:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.