© W&F

Man (88) sterft in gracht rusthuis: “Tuin was voor Joske de hemel”

Een 88-jarige bewoner is dinsdag om het leven gekomen in de tuin van rust- en verzorgingstehuis Immaculata. Het slachtoffer was in de tuin aan het wandelen toen hij om nog onduidelijke redenen in de gracht belandde. “Niet wijst op kwaad opzet”, zegt de politie.

SARE

De politie en de brandweer werden dinsdag rond 12.45u naar rusten verzorgingstehuis Immaculata in de Oude Godstraat geroepen. In een gracht in de tuin was daar het lichaam van een 88-jarige bewoner aangetroffen. “Joske was het laatst gezien rond 10u”, zegt Brigitte Vermeulen-Goris, OCMW-voorzitster in Edegem. “Toen hij bij het middageten niet aanwezig was, is het personeel hem gaan zoeken.”

Het labo en de cel agressie van de federale politie kwamen ter plaatse maar niets wijst erop dat de man met geweld om het leven werd gebracht.

Dierenpark

Het slachtoffer was een van de bekendste bewoners van Immaculata. “Iedereen kende Joske”, vertelt Vermeulen-Goris. “Hij was in Immaculata steevast in de tuin te vinden. Dat was zijn lang leven.”

In augustus werd in de tuin van Immaculata zelfs nog een dierenpark ingehuldigd, dat kreeg de naam Joske mee.

“Het is heel jammer, maar dit konden we niet vermijden”, aldus Vermeulen- Goris. “En het kan misschien een troost zijn dat Joske gegaan is op de plaats waar hij het liefste was. De tuin was zijn hemel en hij is in zijn hemel gestorven. Voor de familie kan het ook een troost zijn dat hij hier vele mooie jaren heeft gehad.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio