© *

© *

1 / 2

Zijn dit de slechtste ouders ooit?

Sinds enkele dagen circuleert een gedurfde foto op het internet. Een toerist maakte een kiekje van een baby die in Noorwegen langs een afgrond kroop.

vwh

Wandelaar Fred Sirevag en zijn 11-jarige dochter zagen hoe een familie aan de rand van de afgrond kiekjes maakte van een baby. Ze lieten het kindje over een rots kruipen nabij de toeristische trekpleister Preikestolen. Naast het meisje was er niets, behalve een diepe afgrond van 604 meter.

Sirevag, die een foto maakte van het bizarre tafereel, was van plan om naar de mensen toe te stappen. Maar net op dat moment namen ze de baby in hun armen en wandelden ze verder. 'Ik was compleet in shock, het is best eng om zo dicht bij de afgrond te staan. Als je valt, ben je dood. Indien de baby opzij was gerold, dan weet ik niet of iemand het kindje had kunnen redden', zegt hij in The Daily Mail.

De foto van Sirevag belandde in de Noorse pers en lokt veel verontwaardigde reacties uit. Veel mensen vinden dat de baby zich in een levensgevaarlijke situatie bevond en dat de ouders zich onverantwoordelijk hebben gedragen.

Preikestolen in Noorwegen lokt jaarlijks tienduizenden toeristen. Beeld: Shutterstock