© W&F

Lidl niet welkom

Warenhuisketen Lidl krijgt geen vergunning om op de Kapellensteenweg een nieuw filiaal te openen. Er kwamen heel wat bezwaarschriften binnen. Het Agentschap Wegen en Verkeer adviseerde negatief en dat is bindend.

Erik vandewalle

Eerder dit jaar diende de warenhuisketen een bouwaanvraag in voor een nieuwe winkel op de Kapellensteenweg 398-404. Het gebouw van zes meter hoog moest ruimte geven aan duizend vierkante meter winkelruimte.

Maar dan moeten eerst de bakkerij Van Hooydonck en de zaak in motoronderdelen AKC Automotive tegen de grond. Lidl plande op die plek een filiaal van duizend vierkante meter met vooraan 63 parkeerplaatsen. Lidl zou het vijfde grote warenhuis op het grondgebied van Kalmthout worden.

Een veertigtal bezwaarschriften, een petitie getekend door zestig omwonenden en een bindend negatief advies van het Agentschap Wegen en Verkeer doorkruisen de plannen van warenhuisketen Lidl. Ook de gemeentelijke milieu- en groendienst adviseerden negatief, net als de diensten ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Het negatief advies van AWV is erg doorslaggevend omdat het bindend is. Het Agentschap heeft vooral problemen met de grote reclamezuilen die te dicht bij de openbare weg ingeplant worden. Ook de laad- en loszone is te dicht bij de perceelgrens gepland. Op de plannen van Lidl is geen ruimte voorzien voor een groenbuffer en ook een fietsenstalling ontbreekt.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio