© Mattel

Mama dient klacht in tegen vloekende Barbie

Barbie is bekend om haar mooie lange lokken en haar modieuze outfits, maar de pop ook vuile praat verkopen. Dat is althans wat een Britse vrouw beweert, zo schrijft The Mirror.

vwh

De 25-jarige Talina Woods uit Wales kocht onlangs een sprekende Barbiepop voor haar dochtertje Demileigh. De pop kan zinnetjes zoals ‘Op naar het salon’ en ‘Ik hou van een make-over’ uitspreken, maar volgens Woods kan ze ook vloeken. Verder kunnen kinderen de pop ook gebruiken om hun eigen stem op te nemen.

Twee dagen na de aankoop was Demileigh met haar pop aan het spelen toen haar mama passeerde. Zij meende Barbie ‘what the fuck’ te horen zeggen en was in shock. Andere ouders, die deze pop cadeau deden aan hun kind, zeggen dan weer dat ze niet vloekt, maar wel ‘off the hook’ zegt.

Woods neemt geen enkel risico en laat haar dochtertje niet meer met de Barbie spelen. ‘We hebben gewoon gezegd dat de pop stout is geweest omdat ze vloekte. Ze was teleurgesteld, maar besefte wel dat vloeken verkeerd is en dat de pop daarom niet meer mocht terugkomen’, zegt ze in een interview met de Britse krant The Mirror.

De mama probeerde de pop ook terug te brengen naar de speelgoedwinkel, maar ze had haar kasticket niet meer en moest de Barbie houden. Daar wil ze het echter niet bij laten. Ze diende een klacht in bij fabrikant Mattel. Het merk is naar eigen zeggen bezig met de zaak.

NIET TE MISSEN