De schietpartij vond plaats op 1 september© ssj

Politie probeert getuigen van schietpartij te vinden via zeldzame sms-actie

1.400 mensen die begin deze maand in de buurt waren van de snelwegparking langs de Brusselse Ring in Halle, hebben de voorbije dagen een smsje gekregen van de politie. Hiermee hoopt de politie getuigen te vinden van een schietpartij die er toen plaatsvond.

lbo

De feiten dateren van maandagavond 1 september. Een takelaar die een band herstelde, raakte op de parking in Halle zwaargewond nadat hij in de rug was geschoten met een wapen voor langere afstand. Een van de ander kogels belandde in een vrachtwagen waar een bestuurder lag te slapen, maar die man raakte niet gewond. Ook de voorruit van een personenwagen werd geraakt.

Op basis van de kogelinslagen hebben wapenexperts al de locatie van de schutter kunnen bepalen. Nu hoopt de politie daar nog wat meer informatie over in te winnen via een niet zo vaak gebruikte techniek. Een plaatselijke gsm-mast heeft geregistreerd wie er in de buurt was op het moment van de feiten. Die mensen hebben een smsje gekregen van de politie in de hoop om zo getuigen te vinden. Het gaat om zo’n 1.400 sms-berichten.

Uitzonderlijke maatregel

‘Dat is een uitzonderlijke maatregel die we genomen hebben omdat het om zeer zware feiten gaat en omdat er geen buurtonderzoek kon uitgevoerd worden’, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. ‘In normale omstandigheden gebeurt dat wel maar in dit geval was dat moeilijk, gezien de plaats waar de feiten plaatsvonden.’

Volgens het parket zijn al enkele reacties binnengelopen op de bijzondere oproep maar over de inhoud daarvan kan niets gezegd worden. ‘Die worden nu allemaal onderzocht op nuttige informatie’, klinkt het nog.

'Sms-actie politie op rand van toelaatbare'

1.400 mensen die begin deze maand in de buurt waren van de snelwegparking langs de Brusselse Ring in Halle, hebben de voorbije dagen een smsje gekregen van de politie. Hiermee hoopt de politie getuigen te vinden van een schietpartij die er toen plaatsvond. Volgens de privacycommissie is die sms-aanpak van de politie om getuigen te zoeken wel degelijk een inbreuk op de privacy. Maar toch kan het in sommige gevallen wel, omdat het wettelijk zo geregeld is.