© LuMa

Brederodestraat wordt ‘zo snel mogelijk’ zone 30

Antwerps districtsschepen van Mobiliteit Paul Cordy (N-VA) wil van de Brederodestraat een zone 30 maken. De heraanleg van de straat is klaar. Dit weekend wordt de Brederodestraat met een feest ingehuldigd.

PSIM

De winkeliers, de school en de buurtbewoners zijn vragende partij voor de invoering van een zone 30, zei Tatjana Scheck (sp.a) in de districtsraad. De vraag werd begin 2013 al eens gesteld naar aanleiding van de heraanleg. “Toen antwoordde de meerderheid dat dat na de werken zou bekeken worden”, zei Scheck.

Maandagavond kreeg ze een positief antwoord van Cordy, die de zone 30 zo snel mogelijk wil. Het is trouwens de bedoeling om van de hele Brederodewijk een zone 30 te maken en dat duidelijk te maken bij het binnenrijden van de wijk, naar analogie met de binnenstad binnen de Leien, zegt de schepen.

De heraanleg van de Brederodestraat is klaar. Ook de Troonplaats werd heraangelegd en het Halfmaanpleintje vernieuwd. De Brederodestraat en de vernieuwde nutskasten worden op zaterdag 20 september ingehuldigd. Vanaf 14 uur is er een braderie en kinderanimatie. In de Dendermondestraat zijn er vanaf 12u BMX- en skate-demonstraties. Op de Troonplaats zijn er ’s avonds optredens. Op het Halfmaanpleintje vormen grote rode letters het woord Brederode. Ook die ‘landmark’ wordt ingehuldigd.