Moordenaars Leopoldine zochten ‘zwarte’ kluis van zoon

De moordenaars van Leopoldine De Decker (76) waren niet op zoek naar een erfenis, maar zochten naar de ‘zwarte’ kluis van haar zoon Rudy. De gangsters waren ingehuurd door twee cafébazen uit Duffel, die vonden dat ze door de zoon opgelicht waren. De zware jongens persten hun opdrachtgevers af toen bleek dat er bij Leopoldine geen kluis te vinden was.

Joris van der Aa

De speurders van de afdeling Agressie die zich met de zaak-Leopoldine De Decker bezighouden, krijgen stilaan een beter zicht op wat er zich op 18 mei 2013 heeft afgespeeld in het appartement van Leopoldine in de Lange Lobroekstraat. Die avond trok een team van vermoedelijk vier inbrekers naar de woning, in de veronderstelling dat ze daar een kluis vol zwart geld zouden aantreffen. De inbrekers kwamen oog in oog met Leopoldine te staan, bonden haar vast aan een stoel en sloegen haar met een vuurwapen. Het is niet duidelijk of Leopoldine nog leefde, toen ze met lege handen moesten vertrekken.

Parket en politie lieten vorige week vijf verdachten opsluiten in de gevangenis. Het parket ziet Guus W. (32) en zijn voormalige vennoot Pieter V.(22) als de opdrachtgevers van de inbraak. Het duo baatte samen een aantal cafés uit in Duffel, Kontich en Berchem. Hun horecaonderneming ging echter roemloos ten onder, met een berg schulden tot gevolg. Om hun financiële problemen op te lossen, zouden de cafébazen twee zware jongens van Joegoslavische origine uit Mechelen hebben ingehuurd: Daniel F. (26) en zijn neef Branko S.(19). De vijfde aangehoudene in de zaak is Sebastien P. (26), de eigenaar van een restaurant in Duffel. P. zou de contactpersoon tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers zijn geweest, zo verklaren de opdrachtgevers. P. ontkent dat in alle talen.

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Stad