Eventuele stroomonderbreking treft alle straten

Op verzoek van raadslid Jorn Verbeeck (sp.a) gaf burgemeester Erik Jacobs (N-VA) een toelichting bij de gevolgen van het afschakelplan voor Kontich. Twee stroomgeneratoren staan paraat.

philippe desmet

Kontich bevindt zich in schijf 3 van het afschakelplan. Mocht het inderdaad zo ver komen dat Kontich tijdelijk van het net wordt afgekoppeld, dan heeft het bestuur enkele maatregelen in petto. "In de kelder van het gemeentehuis staat een stroomgenerator, zodat het bestuur niet zonder elektriciteit valt," licht burgemeester Erik Jacobs (N-VA) toe. "Aan het einde van de maand plaatsen we een tweede generator in sportcentrum De Nachtegaal. Dit zal als noodopvangcentrum dienen. Verder beschikt de gemeente ook nog over twee mobiele generatoren. Voor de bewoners van onze serviceflats hebben we een opvangprocedure."

Op de vraag welke straten er getroffen worden door een eventuele stroomonderbreking, was het antwoord van de burgemeester kort: "Alle straten. Zal dat gebeuren? Ik kan enkel de gouverneur citeren: ik heb geen glazen bol."

Schepen van Milieu Wim Annaert (Sander) voegt er aan toe dat in het infoblad van oktober een aantal tips zullen staan om de bevolking spaarzaam te leren omgaan met energie.

Philippe Desmet

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio