© AP

Amerikaanse series dag na uitzending in VS al te zien bij Telenet

Liefhebbers van Amerikaanse series als ‘Game of Thrones’ mogen in hun handen wrijven. Dankzij een vernieuwde deal van Telenet met de Amerikaanse betaalzender HBO zijn de series binnenkort wellicht al een dag na de uitzending in de VS te bekijken in ons land.

Kim De Raedt en Lieve Van de Velde

Telenet had vorig jaar al een deal met HBO, en kon daardoor als enige populaire reeksen als ‘Game of Thrones’, ‘The Sopranos’ en ‘Band of Brothers’ aanbieden aan abonnees van Rex en Rio. Voor de nieuwste reeksen had Telenet een unieke afspraak: amper zeven dagen na de uitzending in de VS kon de Belgische kijker de aflevering al opvragen via Rex en Rio. De deal met HBO werd verlengd tot 2018 en voor de toekomst nog scherper gesteld. Nieuwe afleveringen zullen daardoor zelfs al één dag na de Amerikaanse uitzending te zien zijn.

Telenet maakt eigen tv-serie

Een ander nieuwtje is dat Telenet de eerste Vlaamse televisiereeks achter betaalmuur zal maken. Telenet werkt daarvoor samen met productiehuis de Mensen. De reeks zal ‘Chausée d’Amour’ heten en worden aangeboden via de abonnementenformules van Telenet. Het gaat om een tiendelige serie over een luxehuisvrouw die na haar scheiding met haar twee kinderen in het bordeel gaat wonen dat ze van haar vader erfde, gelegen aan een van Vlaanderens liefdessteenwegen. Ze komt er in de roze onderwereld terecht en raakt zo betrokken in een oud moorddossier. De productie begint in 2015 en de reeks zal in de loop van 2016 te zien zijn.