© peter van trijen/het fotoburo

Verdachten in zaak Leemans gijzelden in 2011 vrouw en kind

De 31-jarige François van V. uit Roosendaal en zijn kompaan Eduard F. (42) uit Rijsbergen werden gisteren opnieuw verhoord door de Nederlandse politie. De speurders proberen nog steeds iets los te krijgen bij de twee mannen. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds een raadsel waar het lichaam van de 27-jarige Rumstenaar Jelle Leemans zich bevindt.

SaRe

Het duo blijkt ook al langer bekend te zijn bij de Nederlandse politiediensten. Zo werden de mannen in 2011 in de boeien geslagen nadat ze in een woning in Roosendaal een Brasschaatse vrouw en haar zoontje van anderhalf jaar oud hadden gegijzeld. Het was de 26-jarige vriend van de vrouw die de politie op de hoogte bracht, een speciaal arrestatieteam kon vrouw en kind zonder kleerscheuren bevrijden. Volgens de Nederlandse pers was de oorzaak van de gijzeling te zoeken in een conflict rond openstaande gokschulden.

De linken met de moord op autohandelaar John Wassink worden ook steeds opvallender. Zo zou François van V. tot het moment van de moord op Wassink in hetzelfde autobedrijfje gewerkt hebben. In dat autobedrijfje werd vorige week nog gezocht naar sporen die naar Jelle Leemans konden leiden.