© GVA

© GVA

1 / 2

Zus slachtoffer heeft dubbel gevoel bij euthanasieverzoek Frank Van den Bleeken

Het is bijna vijfentwintig jaar geleden dat Frank Van Den Bleeken haar zus aanrandde en vermoorde, toch zal Liliane Remacle het nooit helemaal verwerken. Christianes moordenaar over uitzichtloos lijden horen spreken kwam bij de familie hard aan.

SaRe

Op ouderjaarsavond 1988 ging de 19-jarige Christiane Remacle uit Deurne met enkele vrienden feesten in dancing Fauna in Schilde. Ze zou later met de bus naar huis gaan, naar de Van Nevelestraat, maar daar kwam ze nooit aan. “Mijn zus en ik waren toen al getrouwd en het huis uit”, vertelt Liliane Remacle, een van de oudere zussen van Christiane. “Ons Chris was een nakomertje, de oogappel van mijn ouders.” Die ouders, Gustaaf en Marie, wisten vrijwel onmiddellijk dat er iets ernstigs gebeurd was met hun jongste dochter.

Vrij op proef

Het voorgevoel van de ouders bleek te kloppen, want op dinsdag 17 januari 1989 vond een jager haar lichaam in een bos in Schilde, niet zo ver van dancing Fauna. Het onderzoek leidde naar seksueel delinquent Frank Van Den Bleeken, toen 25 jaar oud. Hij was op dat moment vrij op proef en was gezien in het gezelschap van Christiane.

Van Den Bleeken ontkende eerst, maar zou, volgens processen-verbaal, alles bekend hebben toen de politie zijn moeder bij het verhoor haalde. Van Den Bleeken wilde in de bosjes in de buurt van dancing Fauna seks hebben met Christiane. Toen zij weigerde, werd hij boos. Hij verkrachtte en wurgde haar.

‘Nooit gewaarschuwd’

“Ik heb het nog steeds niet verwerkt”, zucht Liliane. “Ook al is het al vijfentwintig jaar geleden, het blijft iets dat ik nooit zal vergeten.” En de vraag van Van Den Bleeken strooit opnieuw zout in de wonde. “Wij zijn door justitie nooit gewaarschuwd, we vernemen alles uit de krant. Aan óns lijden wordt niet gedacht”, zegt Liliane.

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.