© Alex Groothuys

Buurt vreest nieuwe pyromaan

In enkele dagen tijd moest de Nielse brandweer drie verdachte brandjes blussen. Reden genoeg voor de bewoners om te vrezen voor een nieuwe pyromaan. De politie van de zone Rupel is een onderzoek begonnen.

PVR, SARE

De eerste verdachte brand vond plaats in de Albertstraat. Toen vatte een papiercontainer vuur. Het afgelopen weekend was de schade heel wat groter. Zondag kreeg de brandweer rond 5u ’s morgens een eerste oproep. Een Volkswagen Bora die geparkeerd stond aan enkele garageboxen in de Landbouwstraat, stond in lichterlaaie.

Twee uur later moest de Nielse brandweer weer uitrukken naar de Landbouwstraat, dit keer voor een brandende groencontainer.

’t Fritpotteke

Met de drie aangestoken branden in frituur ’t Fritpotteke in de Antwerpsestraat nog vers in het geheugen, zit de schrik er in de buurt goed in. Ook de pyromaan die enkele jaren geleden de omgeving teisterde, is nog niet vergeten.

Of er een link is tussen de brandjes van de afgelopen dagen en de eerdere branden bij ’t Fritpotteke is voorlopig nog niet duidelijk. De politie van de zone Rupel (Boom, Hemiksem, Niel, Schelle en Rumst) wil het woord pyromaan dan ook nog niet in de mond nemen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio