© Frederik Beyens

© FRBE

© FRBE

© FRBE

© FRBE

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Imperium Antwerpse horecagigant stort in

De horecazaken Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock staan te koop. Eigenaar Jo Peeters heeft voor 44 miljoen euro schulden en moet zijn zaken failliet laten gaan.

CWIL, JVB

De schulden zijn vooral boetes bij de Bijzondere Belastinginspectie wegens geknoei met facturen. Maar voorts is er ook sprake van wanbeleid, achterstallige betalingen bij banken en energieleveranciers. Begin dit jaar dreigde de energiemaatschappij de elektriciteit van de horecazaken zelfs af te sluiten.

Ook brasserie Moskou, eveneens eigendom van Jo Peeters, zit in zware financiële problemen. “Maar als we een redelijk gesprek hebben met de Bijzondere Belastinginspectie, is die zaak nog te redden”, zegt Peeters. Hij legt de verantwoordelijkheid voor de enorme schuldenberg bij zijn managers.

“Ik heb de zaken veel te lang uit handen gegeven. Maar ook al wist ik er niets van, toch ben ik als zaakvoerder verantwoordelijk voor wat er is gebeurd.”

Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock staan intussen apart te koop op de vastgoedwebsite van Troostwijk NV. Advocaat Peter Verstaeten, die de verkoop in goede banen moet leiden, mikt op een opbrengst van minstens 2 miljoen euro voor de vier zaken samen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.