‘Trendsetter voor Defour’ uit tweede klasse wél veroordeeld voor obsceen gebaar

Foto: SMB

‘Trendsetter voor Defour’ uit tweede klasse wél veroordeeld voor obsceen gebaar

Print

KFC Dessel Sport-speler Agatino Pellegriti is dinsdag door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeeld tot een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 200 euro. Opvallend: Pellegriti krijgt de sanctie onder meer omdat hij in de competitiewedstrijd van 31 augustus tegen RC Mechelen op de vierde speeldag in de Proximus League een obsceen gebaar maakte.

Na afloop van de wedstrijd tussen RC Mechelen en Dessel Sport (3-2) ging de misnoegde Pellegriti in de catacomben verhaal halen bij de eerste assistent. Hij verweet hem onder meer ‘de nakomeling van een gezelschapsdame’ te zijn.

Daarna begaf Pellegriti zich opnieuw naar buiten, naar eigen zeggen ‘om zijn schoenen af te kloppen’. Daarbij kwam het tot een aanvaring tussen de speler en het Mechelse publiek, waarbij Pellegriti een ostentatief gebaar naar zijn geslachtsdelen maakte. Dat laatste doet natuurlijk terugdenken aan de misstap die Anderlecht-aanwinst Steven Defour afgelopen weekend op het veld van Lierse beging.

‘U bent blijkbaar een trendsetter’, zei een lid van het Bondsparket tijdens de zitting. ‘Want de heer Defour besloot u dit weekend te kopiëren. U komt er wel goedkoper van af met een vervolging voor de Geschillencommissie, terwijl Defour een proces-verbaal en mogelijk een stadionverbod boven het hoofd hangt.’

Car en Omolo 1 speeldag aan de kant

Zowel Patro Maasmechelen-speler Bekir Car als Royal Antwerp-speler Johanna Omolo hebben een schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief, aan hun broek, alsook een geldboete van 200 euro. Beide spelers aanvaardden dinsdag het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket.

Beide spelers worden bestraft voor 'een brutale fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen'. Bekir Car bezondigde zich aan die overtreding in de wedstrijd tegen OH Leuven van 12 september (0-3 zege voor de Leuvenaars). Hij mist de komende wedstrijd van zijn ploeg, op zondag 21 september op het veld van Eendracht Aalst.

Johanna Omolo bruuskeerde zijn tegenstander dan weer in de wedstrijd op verplaatsing bij Woluwe-Zaventem van 14 september, die door Antwerp met 0-2 werd gewonnen. The Great Old moet het zonder de Keniaan doen in de volgende thuiswedstrijd tegen AS Eupen op 20 september.

Meer voetbalnieuws