© SMB

‘Trendsetter voor Defour’ uit tweede klasse wél veroordeeld voor obsceen gebaar

KFC Dessel Sport-speler Agatino Pellegriti is dinsdag door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeeld tot een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 200 euro. Opvallend: Pellegriti krijgt de sanctie onder meer omdat hij in de competitiewedstrijd van 31 augustus tegen RC Mechelen op de vierde speeldag in de Proximus League een obsceen gebaar maakte.

vml

Na afloop van de wedstrijd tussen RC Mechelen en Dessel Sport (3-2) ging de misnoegde Pellegriti in de catacomben verhaal halen bij de eerste assistent. Hij verweet hem onder meer ‘de nakomeling van een gezelschapsdame’ te zijn.

Daarna begaf Pellegriti zich opnieuw naar buiten, naar eigen zeggen ‘om zijn schoenen af te kloppen’. Daarbij kwam het tot een aanvaring tussen de speler en het Mechelse publiek, waarbij Pellegriti een ostentatief gebaar naar zijn geslachtsdelen maakte. Dat laatste doet natuurlijk terugdenken aan de misstap die Anderlecht-aanwinst Steven Defour afgelopen weekend op het veld van Lierse beging.

‘U bent blijkbaar een trendsetter’, zei een lid van het Bondsparket tijdens de zitting. ‘Want de heer Defour besloot u dit weekend te kopiëren. U komt er wel goedkoper van af met een vervolging voor de Geschillencommissie, terwijl Defour een proces-verbaal en mogelijk een stadionverbod boven het hoofd hangt.’

Car en Omolo 1 speeldag aan de kant

Zowel Patro Maasmechelen-speler Bekir Car als Royal Antwerp-speler Johanna Omolo hebben een schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief, aan hun broek, alsook een geldboete van 200 euro. Beide spelers aanvaardden dinsdag het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket.

Beide spelers worden bestraft voor 'een brutale fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen'. Bekir Car bezondigde zich aan die overtreding in de wedstrijd tegen OH Leuven van 12 september (0-3 zege voor de Leuvenaars). Hij mist de komende wedstrijd van zijn ploeg, op zondag 21 september op het veld van Eendracht Aalst.

Johanna Omolo bruuskeerde zijn tegenstander dan weer in de wedstrijd op verplaatsing bij Woluwe-Zaventem van 14 september, die door Antwerp met 0-2 werd gewonnen. The Great Old moet het zonder de Keniaan doen in de volgende thuiswedstrijd tegen AS Eupen op 20 september.

Defour krijgt proces-verbaal in de bus

© BELGA

De reactie van Steven Defour na de match Lierse-Anderlecht krijgt een staartje. De politie van Lier stuurt een proces-verbaal op naar de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Intussen bood Defour wel al zijn excuses aan via de officiële website van Anderlecht

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Naar aanleiding van het tumult gisteren op het einde van de wedstrijd tegen Lierse ben ik over de schreef gegaan. Ik reageerde op een verkeerde manier op de provocaties en de onwelvoeglijke handelingen van de mensen op de bank van de thuisploeg. Daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik wil wel benadrukken dat ook de tegenstander een minimum aan fair play moet eerbiedigen. Dat was gisteren niet het geval. Het gebaar was een reactie op ontoelaatbaar gedrag van de tegenstrever’, aldus de middenvelder van Anderlecht.

Defour wordt niet extra gestraft voor obsceen gebaar

© Sporting Telenet

Steven Defour krijgt geen extra sanctie van zijn club Anderlecht voor het obscene gebaar dat hij maakte na afloop van de competitiewedstrijd op het veld van Lierse. Dat maakte manager Herman Van Holsbeeck bekend op de luchthaven van Zaventem, net voor de afreis van paars-wit naar Istanbul voor het Champions League-duel tegen Galatasaray.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Van Holsbeeck verklaarde die beslissing maandagochtend als volgt: 'Ik heb gisteren meteen contact genomen met Steven, die jongen weet ook dat wat hij deed niet past. Zeker niet bij een club als Anderlecht. Hij heeft ook zijn excuses aangeboden. Natuurlijk was het ook wel zo, als je bepaalde reacties zag van de bank van de tegenstrever... Men spreekt altijd over fairplay, en iedereen die zich onder controle moet houden. Wel, wij hebben als profmensen een taak naar jonge mensen die naar wedstrijden kijken en zich speigelen aan voetballers op het veld. Ik denk dat iedereen eens voor de spiegel moet gaan staan en zeggen: dit kan niet meer in de toekomst.'

'Er komt geen clubsanctie. Steven is er intern wel op aangesproken, en hij heeft zich geëxcuseerd. Ik laat me ook vertellen dat hij een pv heeft gekregen van Binnenlandse Zaken. We zullen afwachten wat de sanctie daarbij wordt, en als die straf buiten proportie blijkt zullen we hem bijstaan bij zijn verdediging. Kijk, we weten dat Steven een winnaarsmentaliteit heeft, dat appreciëren we ook in hem. Hij is nu over de schreef gegaan, maar dat weet hij zelf goed genoeg. Dan is een extra straf niet nodig.'

Ook voorzitter Roger Vanden Stock nam het woord: 'Steven mag zoiets niet doen. Maar hij werd duidelijk geprovoceerd. En dan spelen de twee onterecht afgekeurde doelpunten nog een grote rol.'

Defour liet zich zaterdag na de late gelijkmaker van Lierse (2-2) niet van zijn mooiste kant zien. De middenvelder, die net daarvoor ook al flink in de clinch ging met de bank van de thuisploeg, reikte ostentatief naar zijn geslachtsdelen.

Defour riskeert pv voor obsceen gebaar

© Twitter

Steven Defour heeft zich na de late gelijkmaker van Lierse en het daaropvolgende laatste fluitsignaal niet van zijn mooiste kant laten zien. De middenvelder, die net daarvoor ook al flink in de clinch ging met de bank van de thuisploeg, reikte ostentatief naar zijn geslachtsdelen. Omdat hij het gebaar na afloop van de wedstrijd deed, riskeert hij een proces-verbaal te krijgen.

Move Like Michael Jackson: de auditie van Steven Defour

© rr

Het obscene gebaar van Steven Defour na Lierse - Anderlecht van afgelopen weekend, inspireerde 'Sambal' tot een parodie: Move Like Michael Jackson: de auditie van Steven Defour.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws