© epa

Máxima kiest voor Belgische hoed op Prinsjesdag

Prinsjesdag in het Nederlandse Den Haag kleurt vandaag een beetje Belgisch: koningin Máxima draagt een compact rood hoedje van onze landgenote Fabienne Delvigne.

Hanne Vandenweghe

Naar jaarlijkse gewoonte vieren onze noorderburen elke derde dinsdag van september Prinsjesdag. Traditiegetrouw spreekt het staatshoofd dan de troonrede uit, maar bij deze dag horen nog veel andere rituelen. Dames dragen dan de mooiste hoed uit hun collectie, ook koningin Máxima. Op de tweehonderdste editie van dit evenement, is ze een stijlvolle lady in red met een hoedje van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne.

Beeld: epa

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De jurk van de Nederlandse koningin is dit jaar van de Italiaanse ontwerper Valentino, een van haar favoriete designers. Het gaat om een lang model met een A-lijn. De koningin combineert de elegante creatie met rode sandalen, rode handschoenen en een rode clutch.

Beeld: epa

Wist je trouwens dat het niet de eerste keer is dat Delevingne een creatie mag maken voor koningin Máxima? Integendeel, de adellijke blondine is een trouwe klant. Zo droeg ze onder meer een van haar ontwerpen op het huwelijk van prins Albert en prinses Charlene van Monaco in 2011. En in juni, tijdens een bezoek aan Polen, had ze een minimalistische zwarte creatie op haar hoofd.

Beeld: Photo News

Naast koningin Máxima draagt ook onze eigen koningin Mathilde vaak een Delvigne-creatie. Hieronder zien we onze vorstin met een camelkleurige borsalinohoed tijdens een bezoek aan Luik. Ook andere royals, onder wie Victoria van Zweden en koningin Paola, hebben een echte Delvigne in hun bezit.

Koningin Mathilde en Fabienne Delvigne. Beeld: Photo News

MEER OVER Mode & Beauty