CD: Queen – Live at the Rainbow Theatre (****)

Foto: rr

CD: Queen – Live at the Rainbow Theatre (****)

Print
Er zijn in de loop der jaren tal van livealbums van Queen verschenen, maar die focusten telkens op de commerciële succesjaren van de band. Met 'Live at the Rainbow '74' is er nu voor het eerst een concertregistratie die naar de beginperiode van de groep gaat.

Meer bepaald naar het sleuteljaar 1974: een jaar waarin Queen liefst twee albums uitbracht ('Queen II' en 'Sheer Heart Attack') en waarin met 'Killer Queen' een eerste grote hit gescoord werd. Dit dubbelalbum bevat twee concerten in het Londense Rainbow Theatre: op 31 maart (tijdens de Queen II-tournee) en op 19 november (in het zog van 'Sheer Heart Attack'). Verwacht niet de grote hits: die zouden er pas enkele jaren later komen. Wel te horen: de beste nummers van de vroege Queen ('Now I'm Here', 'Keep Yourself Alive', 'Liar', 'Stone Cold Crazy'...) gecombineerd met wat toen al een straffe livemachine was, met Freddie Mercury als stralend middelpunt.

Voor wie de band minder goed kent een mooie kennismaking met de beginjaren en voor de Queen-fans een interessante aanvulling op hun verzameling: sowieso de aanschaf waard, dus.

MEEST RECENT