Vrouw zwaargewond na botsing met trein

Foto: Wout Engels

Vrouw zwaargewond na botsing met trein

Print
Lier -

Aan de spoorwegovergang van de Lispersteenweg is vrijdag een 35-jarige vrouw tegen een voorbijrijdende trein gebotst. De vrouw verloor de controle over haar elektrische rolstoel en raakte zwaargewond.

Omstreeks 18.40 uur vrijdagavond sloten de slagbomen van de spoorovergang aan de Lispersteenweg zich. Een 35-jarige vrouw uit Lier, die de overweg naderde, probeerde haar elektrische rolstoel tot stilstand te brengen. Om een nog onbekende reden slaagde vrouw daar niet in. Ze verloor de controle over het rijtuig, passeerde de slagbomen en knalde tegen de trein die op dat moment de overweg voorbijreed.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en dienden de vrouw de eerste zorgen toe. Ze raakte bij de botsing zwaargewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het Heilig-Hartziekenhuis. De toestand van de vrouw is ondertussen stabiel en ze is niet meer in levensgevaar.

De spoorovergang was door het ongeluk bijna een uur afgesloten. Ook het treinverkeer naar Herentals en Heist-op-den-Berg lag een tijdlang plat. De NMBS legde pendelbussen in, zodat de treinreizigers toch nog op hun bestemming geraakten.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio