© AFP

Kittel klopt Cavendish in slotrit Ronde van Groot-Britannië

Marcel Kittel (Giant) heeft zondag de slotrit in de 11e editie van de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. Hij klopte in een massasprint Mark Cavendish en Nicola Ruffoni. Het is voor de Duitser zijn tweede zege in de Britse rittenkoers. De eindzege gaat naar de Nederlander Dylan van Baarle van Garmin-Sharp.

Wielrennen op Sportwereld.be

De afsluitende rit werd op een plaatselijk parcours van 88,8 km in Londen gereden. Zondagochtend hadden de renners immers al een tijdrit afgehaspeld die werd gewonnen door Bradley Wiggins.

Vijf renners: Stephen Cummings, Mark McNally, Christopher Latham, Jan Barta en Liam Holohan slaagden er in om uit het peloton weg te rijden. Veel voorsprong kregen ze evenwel niet van de sprintersploegen. Andreas Stauff maakte wat later uit het peloton nog de sprong naar voren.

In het slot spatte het groepje uit elkaar en op 6 km van de finish in Londen was het einde verhaal voor de vluchters. Marcel Kittel troefde Cavendish af in de sprint, al voor de tweede keer deze week nadat hij zich ook in de openingsrit de sterkste toonde.

Voor Kittel is het zijn 14de zege van het seizoen, waarvan vier overwinningen in de Tour en twee in de Giro.

De eindzege gaat naar de 22-jarige Nederlander Dylan van Baarle, die de leiderstrui zaterdag veroverde als overblijver van een vroege vlucht. Hij haalt het voor Michal Kwiatkowski en Bradley Wiggins. Dylan Teuns, stagiair sinds 1 augustus bij BMC, werd eerste Belg op een tiende plaats in het eindklassement.

Meer sportnieuws