1 / 2

Louis Cavens en Andrea Geboers vieren 65ste huwelijksjubileum

Louis Cavens (93) en Andrea Geboers (91) vierden zaterdag hun briljanten huwelijk. De jubilarissen stapten 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. In Pulle kent iedereen Louis Cavens nog als 'Meester Cavens'. Zo'n 425 Pulse jongens leerde hij tussen 1949 en 1972 lezen en schrijven als onderwijzer in het eerste leerjaar. Van 1942 tot 1949 had hij ook nog les gegeven in Zoersel, Viersel en op Krabbels.

Kristin Matthyssen

Andrea moest bij haar huwelijk stoppen als onderwijzeres, zoals dat toen verplicht was. Maar zij gaf wel nog thuisonderwijs aan de kinderen van het 'Hof', de kinderen van burggraaf Hervé van de Werve van Krabbelshof. "Ze kwamen gewoon aan onze keukentafel lesvolgen", herinnert meester Cavens zich.

In heel zijn carrière was er slechts één jongen die hij niet kon leren lezen en schrijven. "Mijn motto was altijd: meer tijd steken in diegenen die het moeilijk hadden, en minder in de bollebozen, want die laatsten zouden er sowieso wel komen."

Louis Cavens en Andrea Van Laer verblijven sinds begin dit jaar in OLV van Troost in Zandhoven. "Dit is mijn nieuwe wereld, ik ben hier graag", zegt meester Cavens. Schepen Rudi Willems kwam hem een cadeau overhandigen en een medaille en boodschap van het koninklijk paleis. Meester Cavens wist nog hoe hij schepen Willems 53 jaar geleden had leren lezen en schrijven. "Het was toen een sterk jaar, jullie zaten in een goede klas", wist hij nog. Zijn 'interne rekenmachine' werkt nog uitstekend, want hij wist te melden dat schepen Rudi Willems binnenkort 22.000 dagen oud wordt. "Dan laat ik een kaartje in de bus steken. Ik doe nog heel veel hoofdrekenen. Mijn huisarts vindt dat uitstekend, zolang het geen bedactiviteit wordt, zegt hij, want op de duur kon ik niet slapen omdat ik heel de tijd lag te rekenen in mijn bed."

Zijn hoge leeftijd dankt hij naar eigen zeggen aan de 6.500 liter havermoutpap die hij dronk.

KMaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio