© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency (archief)

Antwerp zet na verdiende zege lichte opmars in de stand in

Antwerp heeft zich na een verdiende 0-2-zege op het veld van Woluwe-Zaventem uit de onderste regionen van tweede gehesen. Dom voor het uur en Owusu enkele minuten voor affluiten tekenden voor de goals. In de slotfase toch nog een domper op de Deurnese feestvreugde toen Omolo nog rood slikte.

STDR

Antwerpcoach Richard Stricker zag zijn elf alweer heel wat kansen afdwingen, maar voor de rust belandde er geen enkele bal binnen het doelkader. Boeckx moest al vroeg plat en Dom schoot over, maar ook Woluwe-Zaventem kwam af en toe met power aan het venster piepen. Toch bleven de mogelijkheden vooral aan Antwerpse zijde opduiken, met Martens, Omolo en nogmaals Dom die de hoofdrol vertolkten.

Na de koffie was Owusu niet ver van de 0-1, maar het was wachten tot net voor het uur vooraleer Dom het eerste echte gaatje vond: 0-1 na een corner van Di Lallo. Woluwe-Zaventem trof nog de lat, en dus was Boeckx geklopt. Toch kon de Great Old nog relatief snel opgelucht ademhalen, want Owusu, die al weken droogstond en nu best wat ruimte kreeg, knalde de zekerheid makkelijk tegen de touwen. In de slotfase slikte Omolo nog een domme rode kaart, wat toch een lichte smet op het Antwerpse blazoen betekende.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws