Greipel wint GP Jef Scherens

Foto: Photo News

-

Greipel wint GP Jef Scherens

Print

De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) heeft zondag in Leuven de 48e editie van de GP Jef Scherens (1.1) op zijn naam geschreven. Na 183 kilometer haalde Greipel het in de sprint van Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) en de Nederlander Danny van Poppel (Trek). Kenny van Hummel (4e) en landgenoot Kenneth Vanbilsen 5e) vervolledigden de top vijf.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

14 renners gingen er na 25 kilometer vandoor. Daarin onder meer onze landgenoten Jelle Wallays, Kris Boeckmans, veldrijder Klaas Vantornout, en Nico Sijmens. Veel voorsprong kreeg de kopgroep evenwel niet van het peloton. Een groepje van zes renners zette een tegenaanval op en sloot vooraan aan, maar onder impuls van Topsport Vlaanderen-Baloise volgde er op 50 km van de streep in Leuven een algemene hergroepering.

Een groepje van vier renners: Sam Oomen, Frederik Veuchelen, Pieter Jacobs en Marco Frapporti waagde daarop zijn kans. Ze kregen nog het gezelschap van Laurens De Vreese, maar ook zij konden onder het tempo van Lotto-Belisol vooraan niet standhouden. Bjorn Leukemans trok aan de voet van de Wijnpers in de slotronde stevig door, kreeg steun van Wallays en Baugnies, maar ook dat trio was eraan voor de moeite. Een massasprint dus waar Greipel perfect werd ingeleid door Jonas Vangenechten en het haalde voor Van Asbroeck en Van Poppel. Goed voor zijn 15e overwinning van het seizoen.

Meer sportnieuws