Veertig doden na instorten kerk in Lagos

Veertig mensen zijn om het leven gekomen toen een gebouw, dat behoort tot een van de meest bezochte Nigeriaanse evangelische kerken, is ingestort in Lagos. Dat blijkt uit een nieuwe bericht van de Nigeriaanse veiligheidsdiensten zondag maar de feiten dateren al van vrijdag.

De dodentol ligt momenteel op veertig, zegt de regionale coördinator van het nationaal agentschap voor noodsituaties, Ibrahim Farinloye. Volgens een eerdere eerste schatting vielen er 17 doden. Er werden ook 124 mensen gered vanonder het puin. Het gebouw dat instortte maakt deel uit van het kerkgebouw van de beroemde Nigeriaanse televisieprediker TB Joshua, The Synagogue Church of All Nations. Het twee verdiepingen tellende gebouw, waar veel buitenlandse vertrouwelingen verbleven, was in verbouwing toen het instortte, zegt Farinloye.

TB Joshua, die als 'de profeet' door het leven gaat, gaat prat op zijn genezende gaven en zijn voorspellingen. Zijn kerk krijgt naar eigen zeggen 'duizenden plaatselijke en buitenlandse bezoekers' over de vloer. Verschillende media en hulpdiensten kregen geen toegang tot de plaats van de feiten en meerdere Nigeriaanse journalisten moesten hun beeldmateriaal vernietigen.

Nu in het nieuws