Xtreem Experience trekt duizenden van klein tot groot

Print
Boom - Het recreatiedomein De Schorre was voor enkele duizenden kijkers en doeners omgebouwd tot een reusachtig speelveld waar u zo'n 40 extreme sporten en activiteiten kon beoefenen of bekijken, met deelnemers van groot tot klein.
Xtreme Xperience stond ook nu in het teken van de vier natuurelementen water, lucht, aarde en vuur.

Het is een organisatie van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en FROS, in samenwerking met een dertigtal verenigingen en partners. Op het programma onder meer mountainboarden, bike trial, muurklimmen, BMX, parapente, breakdance, skateboarden, graffiti, ? maar ook minder bekende sporten zoals You.fo, wackitball en cirkelvoetbal kon u er ontdekken. De deltaweide was niet alleen het vertrekpunt voor de deltavliegers maar ook de aankomstplaats van de skiërs en snowboarders. Na een snelle glijbaan van heuse sneeuw konden ze even hun acrobatische inzichten tonen alvorens veilig te landen in een gigantisch luchtkussen. Onder meer Sebbe De Buck, Belgisch Kampioen 2012 en deelnemer aan de laatste Olympische Spelen, gaf er een gesmaakte demonstratie.

Voor 't eerst was het Sled dog racing team van Are to Run op Xtreme Xperience aanwezig met wereldkampioen Stefan Goris. Siberische husky's behoren absoluut tot de atleten van de dierenwereld. Deze unieke sport kon u ontdekken via een ritje met de sleehonden. Hanna Mariën, die deel uitmaakt van het Belgische bobsleeteam 'Belgian Bullets', tevens winnares van een zilveren medaille tijdens Olympische Spelen in 2008 (Bejing) en die deelnam aan de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji kon u ontmoeten voor een bobstart. Op de evenementenweide was een hele constructie gebouwd waarmee de deelnemers een waarheidsgetrouwe nabootsing van de start op een echte bobsleebaan konden maken.

Allernieuwste sport

You.Fo is de nieuwste sport in de recreatiesporten. Het gaat om een soort golfstick met twee uitsteeksels bovenaan waarmee u een soort frisbee (ufo) door de lucht slingert. Bedoeling is dat uw medespeler het met eenzelfde stick opvangt en het terug slingert. Uiteraard is het de bedoeling de afstand tussen beiden systematisch te vergroten. "Ik heb dit ontwikkeld in Nederland en heb vorig jaar er de eerste prijs voor sportinnovatie recreatiesport in Nederland mee gehaald. Volgend jaar gaan we ermee deelnemen aan de World sport games in Italië", legt uitvinder Bas Ruyssenaars uit. U kan het spelen een tegen een, of uitbreiden naar een afgebakend speelveld tot bijvoorbeeld drie tegen drie. Daarop kunnen dan weer variaties gezet worden met mikken over een tennisnet, een badmintonnet of volleybalnet, of een opblaasbaar voorwerp met een gat erin waardoor u de "ufo" moet mikken. Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio