© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency (archief)

Belangrijke en ruime uitoverwinning voor Berchem Sport

Berchem boekte een erg belangrijke en ruime uitzege bij een zwak Verviers. Dat er eindelijk vijfmaal gescoord werd en dat men evenmin een doelpunt moest incasseren, betekent een opsteker voor het vertrouwen.

Al na drie minuten spelen ontsnapte Berchem aan een achterstand. Een te korte terugspeelbal gaf de gelegenheid aan Mbutuku om te scoren, maar alleen schuin voor een leeg doel besloot hij naast. Berchem herstelde het evenwicht en nam zelfs het initiatief over. Toch bleef het spelpeil bedenkelijk. Er werd gespeeld aan een laag tempo met veel zwakke controles en weinig scherpte voor doel.

Berchem haalde toch enkele keren de achterlijn, maar de laatste voorzet viel telkens verkeerd. Als men toch tot een schot kwam, was het vaak slecht gericht of werd het dat afgeweerd. Toen Verhoeven vanop links voorzette, vond hij Deryck die aan de tweede paal zijn kopbalduel won en de 0-1 Op het bord zette. Dat was meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon goed voor Berchem. Na drie minuten lukte Boujouh de 0-2, waarmee Berchem een optie nam op de overwinning tegen een uiterst zwak Verviers. Verhoeven werd vervangen door Stevens. Toen die vanop afstand zijn kans waagde, verdween de bal via de paal onhoudbaar in doel: 0-3 en match gespeeld. Toch dikte Verstraeten de stand nog aan tot 0-4 toen hij een vrijschop voorbij het muurtje in doel krulde: 0-4. Berchem tikte de wedstrijd nu rustig uit. In de slotminuut kopte Verstraeten met zijn tweede van de namiddag, op voorzet van Pelgrims, de 0-5 op het bord.

Doelpunten: 32’ Deryck 0-1, 48’ Boujouh 0-2, 71’ Stevens 0-3, 84’ Verstraeten 0-4, 90’ Verstraeten 0-5.

Meer voetbalnieuws