Nicolas Colsaerts stelt teleur, Pieters op plaats 22

Foto: BELGA

-

Nicolas Colsaerts stelt teleur, Pieters op plaats 22

Print

De Belgen Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zondag tijdens de laatste ronde van het KLM Open in het Nederlandse Zandvoort niet meer kunnen schitteren. Pieters eindigde op de 22e plaats en Colsaerts werd 41e.

Voor beide spelers werd het een laatste ronde van ups en downs. ‘Ondanks een wisselvallige laatste ronde in 71 slagen ben ik tevreden over het ganse verloop van het toernooi’, liet Pieters weten. ‘Vandaag was het juist op de par-5 holes, die normaal mijn ding zijn, waar het fout liep. Ik mik nog steeds op een plaats in de top 60 van het Race to Dubai klassement.’

Colsaerts startte met een dubbele bogey en bleef de ganse ronde jagen op een par-score, wat met zijn ronde in 71 slagen net niet lukte. ‘Op het eerste hole een dubbele bogey en meteen was het kwaad geschied’, verklaarde Colsaerts. ‘De voorbije weken heb ik progressie gezien, maar het putten blijft nog een zwak onderdeel. Wat betreft het halen van mijn tourkaart voor volgend seizoen ben ik vol vertrouwen. Er komen nu nog drie toernooien en ik speel goed genoeg om op het hoogste niveau te blijven.’

De zege in Zandvoort was voor de Engelsman Paul Casey. De 37-jarige uit Cheltenham haalde het met één slag voorsprong op de drievoudige KLM-winnaar, de Engelsman Simon Dyson. Voor Casey, die aan de zege 300.000 euro verdiende, is het zijn dertiende zege op de European Tour.

De Engelsman Andy Sullivan zag op het par-3 vijftiende hole na de afslag de bal rechtstreeks in de cup verdwijnen. Hij hield er een ruimtereis aan over ter waarde van 100.000 dollar.

Meer sportnieuws