NSZ: ‘Beperking broodautomaten is een burgemeester onwaardig’

Foto: tdk

NSZ: ‘Beperking broodautomaten is een burgemeester onwaardig’

Print

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen noemt de beperking van de broodautomaten in Merchtem “een verkeerd signaal en een burgemeester onwaardig”. De organisatie heeft het over een ‘Not In My Backyard’-syndroom.

Het schepencollege van Merchtem wil het aantal broodautomaten in de gemeente drastisch verminderen. Merchtem wil er in de toekomst nog slechts één per deelgemeente overhouden, meldde burgemeester Eddie De Block (Open Vld). De toestellen zouden de omwonenden overlast bezorgen.

NSZ begrijpt niets van de beslissing. “De toenemende onverdraagzaamheid is volledig nefast voor het ondernemerschap. Een burgemeester die hierop ingaat is niet bekommerd om het verdwijnen van de kleinhandelszaken”, stelt de organisatie.

Uit eigen onderzoek van NSZ blijkt nochtans dat meer dan de helft van de handels- en horecazaken de afgelopen vijf jaar klachten heeft gekregen van omwonenden, vaak omwille van lawaai- of verkeershinder. “We willen allemaal kunnen genieten van bepaalde lusten, bijvoorbeeld een gediversifieerd winkel- en horeca-aanbod op wandelafstand, maar we willen die handelszaken niet in onze achtertuin omwille van de eventuele lasten”, stelt het Syndicaat vast.

NSZ hoopt dat de burgemeester nog op andere gedachten kan worden gebracht.

.

Nu in het nieuws