Keizer Arne uitbundig gevierd en in het nieuw gezet

Foto: W&F

Keizer Arne uitbundig gevierd en in het nieuw gezet

Print
Stabroek -

Arne Bastiaenssens, keizer van de Verenigde Ganzenrijders van de Polder, is in zijn thuisdorp Stabroek uitbundig gevierd. Honderden sympathisanten en collega-gansrijders kwamen bijeen in de oude bierhal Vandermolen aan de Dorpsstraat.

De feestelijkheden begonnen zaterdagnamiddag met een stoet die vertrok onder de Stabroekse kerktoren. Vanuit een elegante koets wuifde keizer Arne – ‘den Bolle’ - zijn dorpsgenoten toe. Achter hem een lange sliert van sympathisanten in de bekende kleuren van de gansrijdersmaatschappijen uit de hele polder. Die waren er op 6 april allemaal getuige van geweest hoe Arne het uiterst spannende keizerschap in Hoevenen beslechtte en ganzenkop en kroon mee naar Stabroek nam.

In de toespraken tijdens het officiële gedeelte, onder andere van Arne zelf, werd teruggegrepen naar dat memorabele moment. Bij de obligate cadeaus, die daarop volgden, zat een splinternieuwe en vuurrode keizersmantel, die de Polderse gansrijders cadeau kregen van BASF, een van de grootste werkgevers in de regio. De vorige mantel had er alweer een periode van 17 jaar opzitten. In zijn nieuwe outfit ging Arne van schouder naar schouder. Na de ontvangst van de verenigingen werd de avond verlengd met een keizersbal, waarop iedereen welkom was en waar in de beste gansrijderssfeer werd gedronken en gedanst.

Bekijk alle foto's in het webalbum.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio