Creatieve tips voor een knus huis in de herfst

Beeld: househunt

Interieur

Creatieve tips voor een knus huis in de herfst

Print
Het mag dan wel een mooie nazomer zijn, dat houdt de bladeren niet tegen om van de bomen te vallen. En dat is goed nieuws voor creatievelingen die hun huis willen klaarstomen voor het najaar. Dankzij deze knutseltips schep je een extra knusse sfeer.

Kaarshouders

Nog wat lege bokalen in de glasbak? Dan kunnen deze perfect dienen als kaarshoudertjes. Maak de bokalen schoon en droog en trek naar het bos om mooie bladeren te zoeken. Laat deze een tweetal dagen drogen tussen een boek. Niet te lang, anders zijn ze minder plooibaar. Strijk met een dunne kwast hobbylijm op de bladeren en kleef ze op de bokaal. Dan nog een theelichtje erin en klaar!

Stempelkussen

Gedroogde bladeren zijn ook een prima stempelpatroon voor effen kussens. Verf een kant van een gedroogd blad met textielverf in een kleur naar keuze. Laat even drogen en je hebt nieuwe interieur-items voor een prikje.


Beeld: lebutiksofie

Bladmobiel

Ook leuk met gedroogde bladeren: spray er goud- of zilverkleurige spray over en laat deze even drogen. Maak vervolgens met een naald een klein gat ter hoogte van het steeltje en haal er een fijne, transparante draad doorheen. Herhaal dit met enkele bladeren tot je een slinger bekomt. Maak zoveel slingers als je zelf wil en bevestig de bovenkant vervolgens aan enkele twijgjes om een mooie en mobiel te bekomen. Tip: gebruik bladeren in verschillende vormen voor een ongedwongen effect.


Beeld: Brit + Co

Boeketje bladeren

Een leuke knutseltip met grote, vochtige bladeren in een rode of bruine kleur: plooi de bladeren doormidden en krul ze in een halve cirkel. Doe hetzelfde met andere bladeren en schik ze boven de onderste laag tot de collage op een roos begint te lijken. Maak nog enkele andere ‘bloemen’ en laat het boeket drogen in een hippe vaas.


Beeld: idoityourself

NIET TE MISSEN