© YouTube

Nieuwsanker kondigt kanker aan in live-uitzending

Het Amerikaanse nieuwsanker Dave Benton (51) deed donderdagavond een trieste aankondiging tijdens de live-uitzending. Hij vertelde aan de kijkers dat hij - in het beste geval - nog maar een half jaar te leven heeft.

Benton, die al negen jaar voor de zender WCIA-TV in Chicago werkt, werd in het verleden met hersenkanker geconfronteerd. Ondanks zijn behandeling, is de kanker terug en zijn situatie ziet er niet goed uit. Afgelopen donderdag presenteerde hij het nieuws aan de zijde van zijn collega Jennifer Roscoe. Plots kondigde hij aan dat hij binnenkort niet meer op het scherm zal te zien zijn. ‘Mijn tumor is volgens de dokters te groot geworden om te bestralen of operatief te verwijderen. Ik heb nog vier à zes maanden te leven’, zei hij. Hij voegde eraan toe dat hij vrede neemt met zijn lot, maar toch nog een nieuwe behandeling wil proberen die de groei van de tumor kan afremmen zodat hij nog enkele dagen langer in leven blijft.

De erg gelovige tv-persoonlijkheid is altijd heel open geweest over zijn ziekte via Twitter. In januari postte hij een foto over zijn behandeling. ‘Ik ben halverwege mijn kankerbehandeling, maar mijn haar begint uit te vallen. Tijd voor een nieuw kapsel’, schreef hij bij een kiekje waarop enkele kale vlekjes te zien waren. Benton zal twee kindjes en een vrouw achterlaten.

NIET TE MISSEN