Vlam van de hoop even in Dijlestad

Print
Mechelen - Mechelen is niet alleen gaststad voor de Zwitserse delegatie voor de Olympics Europese Zomerspelen, het mocht zaterdagnamiddag ook de lopers van de Torch Run en de daarbij horende Olympische Vlam ontvangen.

Sinds dinsdag logeren de Zwitserse G-sporters in Mechelen. Ze hebben al een leuk programma achter de rug. Een bezoek aan de stad, Planckendael, Technopolis, de brandweer en een voetbalwedstrijd tegen het G-team van KV Mechelen. Maar er is meer. Zaterdagnamiddag namen burgemeester Bart Somers en schepen Walter Schroons (CD&V) aan de Haverwerf de Olympische vlam in ontvangst.

³Na een Torch Run van 450 km doorheen zowat heel België is onze stad de laatste stopplaats voor ze naar Brussel expo vertrokken voor de openingsceremonie van de ³Games of the heart². Sportschepen Schroons verwelkomde een zestigtal lopers die op dat ogenblik al een heel parcours achter de rug hadden. ³Een hele eer dat de Olympische vlam nog eens in ons land is en dat wij jullie even op bezoek krijgen. Veel sportief succes gewenst², zei de burgemeester. 

Daarop vertrok het sportieve gezelschap met de vlam richting Brussel. Ze zal officieel gedoofd worden tijdens de slotceremonie op 20 september in het Antwerpse Sportpaleis in het bijzijn van Sandra Kim, Stijn Meuris, Kate Ryan en Natalia.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio