© Patrick De Roo

Nog hele week nazomerweer

Zondag begint in een groot deel van het land grijs door nevel, mist of lage bewolking, maar na het optrekken ervan krijgen we te maken met een afwisseling van zon en wolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de middagtemperatuur schommelt rond 17 graden in de Ardennen en ongeveer 20 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

We krijgen een rustige avond en nacht. Het blijft droog, met opklaringen maar hier en door ook wolkenvelden. Later in de nacht kan mist ontstaan, de minimumtemperaturen schommelen tussen de 7 en de 12 graden.

Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar opnieuw af na het optrekken van het ochtendgrijs en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind waait zwak tot matig, vooral uit richtingen tussen noord en noordoost. De temperaturen klimmen tot 19, hier en daar zelfs 23 graden.

Ook later in de week kennen we perioden met zon, maar vooral in de tweede helft van de week neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien toe. Het wordt wel warm, met middagtemperaturen rond 24 graden.

MEER OVER wetenschap

Nu in het nieuws