Roskam: “Me laten intimideren, dat kon ik me niet permitteren”

Michael Roskam, Naomi Rapace, ‘onze’ Matthias Schoenaerts en Tom Hardy Foto: AP

Roskam: “Me laten intimideren, dat kon ik me niet permitteren”

Print

Spannende dagen voor Michaël R. Roskam. In Amerika is zijn eerste Hollywoodfilm ‘The Drop’ in première gegaan. “Het is raar om te zien hoe je jongensdroom in vervulling gaat.”

De wereldpremière op het filmfestival van Toronto is al achter de rug en de recensies waren gematigd positief, maar de échte test komt er nu ‘The Drop’ in de zalen speelt in de V.S. Op zich al een prestatie als je bedenkt dat ‘The Loft’ van Erik Van Looy nog altijd op groen licht wacht. “Af en toe voelde het als Kuifje in Hollywood, of in dit geval Brooklyn”, zegt Roskam lachend. “Als Nicolas (Karakatsanis, de cameraman, ndvr.) en Matthias (Schoenaerts, ndvr.) en ik onder ons drietjes nog iets zaten te drinken na een opnamedag, was het soms wel: ‘Zie ons hier nu zitten. Had jij dat ooit gedacht?’ Het is raar om je jongensdroom in vervulling te zien gaan en te merken hoe de mogelijkheden groter worden om te doen wat je het liefst doet. Maar meestal dacht ik gewoon: I’m doing my job.”

Was je nooit geïntimideerd?

Roskam: “Neen, al is dat misschien raar. Als je me dit had gevraagd vóór ik eraan begon, had ik misschien ja gezegd. Maar als regisseur kon ik me niet permitteren om me te laten intimideren. Integendeel: je bent nog scherper, je hebt nog meer energie en goesting. Je moet heel erg bewust zijn van wie je bent en niet gaan zweven. Gelukkig zijn er ook mijn vrienden en mijn gezin.”

Lees het volledige interview in uw weekendkrant

.

Nu in het nieuws