Stad wil uw mening over nieuwe kaaien

Een simulatie van de heraanleg Foto: GVA

Stad wil uw mening over nieuwe kaaien

Print
Antwerpen -

In de Week van de dialoog kunnen Antwerpenaars en geïnteresseerden meedenken over de invulling van de Scheldekaaien tussen het Noorder- en Zuiderterras. Wie niet kan wachten tot dan, is ook welkom aan het Steen tijdens Open Monumentendag dit weekend.

Het schepencollege besliste eerder al om de zuidelijke parking van de kaaien te verplaatsen van het gebied Sint-Andries en Zuid naar het centrale gedeelte Schipperskwartier en Centrum. In dit deelgebied is ook de noordelijke parking van de kaaien gepland, tussen het Loodswezen en het Noorderterras.

“De algemene filosofie in het Masterplan Scheldekaaien blijft behouden”, zegt Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. “Alleen biedt het verschuiven van de parking nieuwe mogelijkheden. We willen daarbij beroep doen op de Antwerpenaars en geïnteresseerden van buiten de stad. De kaaien moeten uitgroeien tot een gezellige verblijfsplek. Dit betekent niet dat de kaaien dan maar één groot terras moeten worden.”

Van 16 tot en met 23 november wordt daarom een Week van de dialoog georganiseerd. De startdag van deze week vindt plaats in het Steen. Verschillende groepjes komen er samen om, onder leiding van een moderator, hun mening en verwachtingen te geven over het gebied. Meer praktische info over hoe deel te nemen, volgt nog.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio