Cameron: ‘Een daad van puur kwaad’

Foto: AP

Cameron: ‘Een daad van puur kwaad’

Print

In een reactie op het nieuws over de onthoofding David Haynes spreekt premier David Cameron over een ‘daad van puur kwaad’ en noemt hij de moord op een onschuldige hulpverlener ‘verwerpelijk’.

‘Mijn hart gaat uit naar de familie van David Haines, die zich tijdens deze lijdensweg uitzonderlijk sterk heeft gehouden en veel moed aan de dag heeft gelegd’, klinkt het, aldus BBC. ‘We zullen alles doen wat in onze macht ligt om deze moordenaars te pakken en ervoor te zorgen dat ze voor het gerecht worden gebracht, hoe lang dat ook mag duren’, voegt Cameron er nog aan toe.

Eerder onthoofde IS al twee Amerikaanse journalisten. De terreurbeweging dreigde er toen mee ook de Britse hulpverlener Haines op gelijkaardige manier om te brengen. In de laatste video dreigt IS nu ook een tweede Britse gijzelaar te doden.

David Haines was sinds 1999 als hulpverlener aan de slag in conflictgebieden in de Balkan, Afrika en het Midden-Oosten. Hij werd in maart 2013 ontvoerd terwijl hij in Syrië aan de slag was voor de Franse ngo ACTED.

.

Nu in het nieuws