-

Belgische honkballers buigen op EK voor Duitsers

Print

De Belgische honkballers hebben zaterdag hun tweede wedstrijd voor het EK verloren. De ploeg van manager Sander Gebruers boog met 2-6 in Regensburg voor het gastland Duitsland. Na twee duels delen de Belgen in hun groep met Zweden de laatste plaats. Alleen de Fransen en de Italianen wonnen twee wedstrijden. Eerder werd in een marathonwedstrijd van Italië verloren (7-12).

In de achtste inning maakten de Duitsers vijf punten, waardoor een achterstand (1-2) werd omgezet in een ruime voorsprong. Beslissend was een hit van Moritz Buttgereit, die twee runs binnensloeg. De Belgen hadden in de slotinning daarop geen antwoord.

Een homerun van Thomas de Wolf met Benjamin Dille op de honken had de Belgen in de zevende inning aan de positieve kant van de score gebracht. Tot op dat moment waren de Belgen op het werpen van Harry Glynne nauwelijks succesvol geweest.

De Duitsers hadden op hun beurt zeven innings lang weinig kijk op de Belgische pitcher Kenny van den Branden, die wel acht hits maar slechts een run om de oren kreeg. Tot twee keer ontsnapte Van den Branden toen de Duitsers drie honken bezet hadden en er geen Duitse slagman was uitgemaakt. De pitcher kreeg daarbij steun van zijn velders, met name rechtsvelder De Wolf en derde honkman Dennis Ribbens.

Meer sportnieuws