Ontslagen stadsbouwmeester wordt decaan aan UA

Foto: LUMA

Ontslagen stadsbouwmeester wordt decaan aan UA

Print
Antwerpen -

Het nieuwe academiejaar betekent ook een nieuwe start voor Kristiaan Borret, voormalig stadsbouwmeester in Antwerpen. Hij gaat op 1 oktober aan de slag als decaan van de Faculteit Ontwerpwetenschappen op de Universiteit Antwerpen. “De academische wereld is mij geenszins vreemd”, zegt Borret.

De Faculteit Ontwerpwetenschappen bestaat pas sinds het academiejaar 2013-2014 aan de Universiteit Antwerpen. Kristiaan Borret gaat de afdeling nu leiden. “Na mijn studie heb ik altijd als onderzoeker of als lesgever gewerkt binnen een architectuuropleiding, zowel binnen de KU Leuven als aan de UGent”, vertelt Borret. “De academische wereld is me dus helemaal niet vreemd. Ook met de UA heb ik geregeld contacten gehad: ik zat er enkele keren in een studentenjury, en natuurlijk ken ik veel docenten en oud-studenten van de opleiding.”

“Het unieke moment waarop de opleiding aan de Universiteit Antwerpen zich nu bevindt, interesseert me sterk. Het proces van de overgang van hogeschool naar universiteit is nog in volle gang. Ik wil er mee voor zorgen dat creatief ontwerp binnen een universitaire context goed tot ontwikkeling komt. Dat lijkt me een mooie ambitie en daarvoor wil ik me graag inzetten.”

Kristiaan Borret was van 2006 tot 2014 stadsbouwmeester in Antwerpen. In februari besliste het Antwerpse stadsbestuur om de samenwerking te beëindigen. “Het klikte niet tussen mij en het college”, zei Borret daarover toen in Gazet van Antwerpen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio